Síla vědomého ženství - letní pobytový seminář pro ženy-pozvánka

7.7 -14.7 2024, místo konání – chalupa U BYLINÁŘKY, Všemyslice 36, místní název Přehájek, je to nedaleko Týna nad Vltavou, v krásném koutě jižních Čech.

Jedná se o naučný, ale i léčebný a relaxační týden pro ženy. Obsahem týdenního semináře budou témata – Praktické a intuitivní bylinářství, Pěstování bylin, a jedlých rostlin přírodními postupy, Bylinky pro léčebné a rituální vykuřování, Šamanská cesta- klíč ke své vnitřní síle... Navštívíme silná, energetická místa s léčebným potenciálem, menhiry, léčivé studánky, bylinkové louky… Zažijeme šamanské bubnování a jemně vedené, harmonizující meditace.

Program:

Neděle 7.7 2024 příjezd a ubytování od 17. hodiny, poté společná večeře, vzájemné seznámení.

Pondělí:

Přírodní zahrady- člověk a příroda, propojení celého ekosystému. Pěstování léčivých bylin, ovoce a zeleniny, drobné bobulové ovoce. Včelaření, léčivé účinky včelích produktů, návštěva včelína. Jedlé keře a netradiční druhy ovoce, jedlý les. Příroda v naší kuchyni- jedlé květy, jedlé plané rostliny a plody. Původní keře naší přírody, jedlé a užitečné živé ploty…Pylodárné a nektarodárné rostliny pro včely a motýly, luční kvítí. Přírodní a permakulturní zahrady, ekologicky šetrné postupy…Vše budete mít možnost vidět v praxi.

(Tímto celodenním seminářem vás provede Jana Jungová -vystudovaná zahradnice a bylinářka, tvůrce Ukázkové přírodní zahrady Na Přehájku.)

1

Úterý:

Praktické bylinkaření, možnosti použití léčivých rostlin, představení konkrétních bylin a možnosti jejich využití, s důrazem na psychosomatické souvislosti. Rostlinné Adaptogeny. Komentovaná prohlídka bylinkové zahrady, poznávání bylin v terénu.

(Lektorka Jana Jungová, terapeutka, nadšená bylinkářka a zahradnice, certifikovaný praktik Bachových květových esencí.)

2

Středa a čtvrtek:

Šamanská cesta…

Jedná se o naučný, prožitkový, sebepoznávací seminář. Vydáme se na cestu samy k sobě, do svého nitra, hledat své vlastní, silné kořeny. Poznat, a opustit vše nacvičené, co nám není vlastní. Odhodit všechny nánosy naučeného chování, převzatých vzorců a pocitů oběti. Budeme mít možnost odložit vše, co nám již neslouží k dobru. Vše, co nás limituje, a svazuje,  co nám brání v prožívání života v radosti, hojnosti a lásce.

TARA PROCES. Je to šamanská cesta za doprovodu bubnů, sestup do jádra Matky Země a odevzdání všeho nepotřebného, všeho, s čím si sami nevíme rady Matce Zemi, která to přijme a uzdraví, velkou silou bezpodmínečné lásky. 

Dále nás čekají šamanské techniky, v praxi sloužící k propojení sama se sebou a s přírodními nápomocnými bytostmi.

Vše v bezpečném, ochranném kruhu žen, budeme si navzájem průvodkyněmi, sestrami, vzájemnou podporou, tak, jak to bývalo po staletí.

(Provázet těmito dvěma dny nás bude velmi moudrá a zkušená lektorka Ivana Lišková, která má velký dar intuice a hřejivé přívětivosti-terapeutka, akášické vhledy, tarot. A skvělá lektorka Martina Petrusová -šamanka, průvodkyně, výrobce šamanských bubnů.)

3

Pátek:

Magie bylin- rostliny pro rituální a léčebné vykuřování.

Vykuřování prostoru je prastarou technikou, jak si lze užít přírodní vůně,

přibližujeme se zde mnohem více k přírodní magii, k propojení se s rostlinou a s tradicemi starých šamanů a bylinářů.

Témata dne: Jaké druhy a způsoby vykuřování a vykuřovadel známe. Vykuřovací pomůcky, a další příslušenství. Jak funguje vykuřování při tělesných potížích. Jak využít vykuřování k energetické očistě prostoru. Vykuřování k rituálním a magickým účelům (např. posílení záměru…) Rostlinná vykuřovadla, složení konkrétních bylinných směsí, kdy a jak je použít. Rostlinná magie, jak porozumět moudrému poselství rostlin.

Ze spirituálního, rituálního či duchovního hlediska jde při vykuřování o práci s esenciálními energiemi stromů, bylin, které jsou pomocí elementu ohně aktivovány v prostoru rituálu a které napomáhají k energetické očistě a k práci s úrovněmi vědomí. Pryskyřice v surovém stavu, či jako nedílná součást vonných dřevin jsou v podstatě krví – transportní (a posvátnou) koncentrovanou životní tekutinou rostlinné říše.

Čeká nás také praktická část semináře, s ukázkami procesu vykuřování, receptury vykuřovacích směsí, a předání vlastních zkušeností... na co, kterou rostlinku využít...v čem je její síla...

(Magickým světem vůní a energií rostlin vás provede zkušená bylinářka Jana Jungová.)

4

Sobota:

Výlet do překrásné přírody Jižních Čech na posvátná a silová místa.

Navštívíme místa s léčivou vodou, místa s nádhernou životadárnou energií, a starodávnými menhiry…

5

Neděle 14.7 2024:  Společná snídaně a kolem 10. hodiny rozloučení.

Program začíná vždy v 10. hodin, končíme kolem 16. hodiny, ostatní volný čas lze využít k procházkám po okolí využít možnosti koupání v přírodních koupalištích v okolí, nebo jen k relaxaci a odpočinku.

K dispozici návštěvnicím semináře bude také celá rozlehlá přírodní zahrada Na Přehájku, kde najdete mnoho krásných tichých zákoutí, aktivovaný menhirový kruh, meditační pyramidu, nebo můžete odpočívat a zharmonizovat se ve včelím domku a ochutnat vodu, ozářenou bio-polem včel. Je také možnost vycházek do lesa, který se nachází v bezprostřední blízkosti zahrady.

Ubytování je v třílůžkových pokojích, lůžkoviny s povlečením jsou k dispozici, hygienické potřeby a ručníky si vezměte vlastní.

V případě zájmu budou mít ženy možnost individuálně využít poradenství - fytoterapie, Bachovy esence, tarot, a také služeb certifikovaného maséra. (Tyto individuální služby se hradí zvlášť.)

V zahradě je možnost zakoupení různých domácích produktů- džemy, sirupy, med, bylinné čaje, masti a přírodní kosmetika.

Parkování je zajištěno na soukromém pozemku pořadatele.

Cena týdenního semináře včetně programu, ubytování a vegetariánské stravy je 9500 kč.

Místo máte rezervováno teprve po uhrazení zálohy 3500 kč. Doplatek ceny stačí uhradit do týdne před příjezdem. Počet míst je omezen kapacitou chalupy, proto se v případě zájmu přihlaste včas. Kontakt pro přihlášení : jana@zahradyzivota.cz

Těšíme se na krásná letní setkávání s vámi a rostlinkami, na neobyčejném, vyladěném energetickém místě, v chalupě U BYLINÁŘKY, Na Přehájku.

6